Maďarský zapékanec - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Maďarský zapékanec
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 4623 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
300 g | Brambory |
1 ks | Květák |
80 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Strouhanka |
200 g | Šunka dušená |
8 ks | Vejce slepičí |
400 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 107g |
---|---|
Cholesterol | 2g |
Draslík | 5g |
Vláknina | 55g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 3,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 519,8mg |
Vitamín E | 7,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 113,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Květák, Strouhanka, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Maďarský zapékanec postup přípravy receptu:
1 | Vymažeme pánev, poklademe vrstvou uvařených brambor na kolečka. Posypeme nakrájenou šunkou a na kolečka pokrájenými vejci. |
2 | Zalijeme smetanou, poklademe růžičkami vařeného květáku, posypeme strouhankou a zakapeme máslem. |
3 | Pečeme v troubě 20 minut. |