Recept

Gratinované špagety s mangoldem a goudou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 46230
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

2 stroužek Česnek
2 ks Cibule
100 g Gouda
400 g Mangold
40 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
200 g Rajčata
1 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
350 g Špagety
1 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Tymián sušený
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 568 kcal
Kilojoule 2 378kJ
21% Sacharidy 77 g
25% Tuky 19 g
21% Sodík 427 mg
35% Bílkoviny 20 g

Gratinované špagety s mangoldem a goudou postup přípravy receptu:

1

Špagety uvaříme al dente v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené je scedíme a necháme okapat.

2

Mangold opláchneme, osušíme a listy natrháme na větší kousky. Cherry rajčátka omyjeme, otrháme ze stonků a nakrájíme napůl. Česnek a cibuli oloupeme a obojí nakrájíme nadrobno. Goudu pomocí struhadla nastrouháme nahrubo.

3

Předehřejeme troubu na 200 ºC (horkovzdušnou troubu na 18 ºC). Připravíme pánev, na které rozpálíme olivový olej, přidáme cibuli a česnek a osmahneme do sklovita. Na pánev přidáme mangold a spaříme ho. Poté přimícháme rajčata a za občasného míchání osmažíme. Zeleninu dochutíme solí, pepřem, jehličkami rozmarýnu a tymiánem.

4

Uvařené špagety promícháme se zeleninou a přidáme sýr. Zápékací mísu vymažeme olejem a naplníme ji směsí špaget a zeleniny. Nakonec vše posypeme vločkami másla a dáme asi na 20 minut zapéct. Po zapečení vyjmeme z trouby, naporcujeme na talíře a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept