Recept

Carpaccio s bylinkovo-ořechovou nádivkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 46231
Kategorie: Maso

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
220 g Hovězí svíčková
1 kávová lžička Kečup
1 polévková lžíce Mandle plátky
4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
2 polévková lžíce Oříšky piniové
3 špetka Pepř citronový
2 polévková lžíce Rukola
3 špetka Sůl mořská
100 g Sýr Gouda 45%
3 ks Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 327 kcal
Kilojoule 1 369kJ
2% Sacharidy 9 g
27% Tuky 20 g
24% Sodík 488 mg
46% Bílkoviny 26 g

Carpaccio s bylinkovo-ořechovou nádivkou postup přípravy receptu:

1

Hovězí omytou a osušenou svíčkovou ostrým širokým nožem podélně rozkrojíme. Na vzniklý plát masa dáme potravinářskou fólii a maso zlehka naklepeme paličkou na maso.

2

Plátky mandlí a piniové oříšky drobně nasekáme a v teflonové pánvi je nasucho orestujeme dozlatova. Lístky rukoly a čerstvé bazalky omyjeme, rozkrájíme nahrubo a dáme do misky. Přidáme extra olivový olej, pikantní kečup, ořechy, citrónový pepř, mořskou sůl, dobře směs promícháme a potřeme rozkrájenou svíčkovou. Poté ji stočíme do rolády a necháme lehce zamrazit (asi 5-7 minut). Tvrdý sýr nakrájíme na tenké hoblinky. Čerstvé malé žampiony omyjeme, osušíme a nahrubo nastrouháme. Roládu nakrájíme ostrým širokým nožem na co nejtenčí plátky, rozdělíme a ozdobně rozložíme na talíře.

3

Carpaccio posypeme nahrubo nastrouhanými žampiony, přidáme tenké hoblinky sýru a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept