Carpaccio s bylinkovo-ořechovou nádivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Carpaccio s bylinkovo-ořechovou nádivkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 46231 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
220 g | Hovězí svíčková |
1 kávová lžička | Kečup |
1 polévková lžíce | Mandle plátky |
4 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
2 polévková lžíce | Oříšky piniové |
3 špetka | Pepř citronový |
2 polévková lžíce | Rukola |
3 špetka | Sůl mořská |
100 g | Sýr Gouda 45% |
3 ks | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 51,6mg |
Draslík | 881,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 169,2mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,9mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Hovězí svíčková, Oříšky piniové, Sýr Gouda 45%, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Mandle plátky, Olej olivový extra panenský, Pepř citronový, Rukola, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Carpaccio s bylinkovo-ořechovou nádivkou postup přípravy receptu:
1 | Hovězí omytou a osušenou svíčkovou ostrým širokým nožem podélně rozkrojíme. Na vzniklý plát masa dáme potravinářskou fólii a maso zlehka naklepeme paličkou na maso. |
2 | Plátky mandlí a piniové oříšky drobně nasekáme a v teflonové pánvi je nasucho orestujeme dozlatova. Lístky rukoly a čerstvé bazalky omyjeme, rozkrájíme nahrubo a dáme do misky. Přidáme extra olivový olej, pikantní kečup, ořechy, citrónový pepř, mořskou sůl, dobře směs promícháme a potřeme rozkrájenou svíčkovou. Poté ji stočíme do rolády a necháme lehce zamrazit (asi 5-7 minut). Tvrdý sýr nakrájíme na tenké hoblinky. Čerstvé malé žampiony omyjeme, osušíme a nahrubo nastrouháme. Roládu nakrájíme ostrým širokým nožem na co nejtenčí plátky, rozdělíme a ozdobně rozložíme na talíře. |
3 | Carpaccio posypeme nahrubo nastrouhanými žampiony, přidáme tenké hoblinky sýru a servírujeme. |