Lívance s rumovým sirupem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lívance s rumovým sirupem
Lívance s rumovým sirupem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 46232 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
100 g | Cukr krupice |
20 g | Cukr vanilka |
100 g | Kandovaná pomerančová kůra |
13 g | Kypřicí prášek do pečiva |
50 g | Máslo čerstvé |
3 dl | Mléko plnotučné |
400 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 dl | Olej slunečnicový |
60 g | Ořechy lískové |
1 ks | Vejce slepičí |
Rumový sirup | |
---|---|
100 g | Cukr třtinový |
100 g | Ořechy vlašské |
100 g | Poleva čokoládová |
1 dl | Rum |
4 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 66g |
---|---|
Cholesterol | 55,9mg |
Draslík | 428,8mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,9mg |
Vitamín E | 8,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 321,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Olej slunečnicový, Ořechy lískové, Vejce slepičí, Cukr třtinový, Ořechy vlašské, Poleva čokoládová, Rum, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Kandovaná pomerančová kůra, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lívance s rumovým sirupem postup přípravy receptu:
1 | Rumový sirup: Do kastrůlku vysypeme cukr, přilijeme vodu a za stálého míchání na mírném ohni zahříváme do rozpuštění cukru. Přidáme rum, přivedeme k varu, stáhneme z ohně a udržujeme teplé. |
2 | Mouku a kypřící prášek vysypeme do vhodné kuchyňské nádoby, kam přidáme vanilkový cukr, vejce, rozpuštěné máslo, vysypeme cukr, vylijeme mléko, 60 g mletých ořechů, kandovanou kůru a všechny ingredience vyšleháme na hladké těsto, které na 5 minut necháme odpočinout. |
3 | Na pánev s mírně potřeným a rozehřátým olejem lžící překládáme těsto na několik lívanců, které opékáme z jedné a po obrácení z druhé strany dozlatova. Pečení opakujeme do skončení těsta a lívance až do jejích podávání udržujeme teplé. |
4 | Hotové lívance skládáme na mělké talíře, polijeme rumovým sirupem, pokapeme čokoládovou polevou, posypeme mletými ořechy a lívance podáváme. |
Poznámka
Lívance servírujeme jako teplý předkrm, ale také sladký teplý dezert. Porce můžeme ozdobit také voňavou mátou.