Jednoduchý recept

Lívance s rumovým sirupem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 46232
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

100 g Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
100 g Kandovaná pomerančová kůra
13 g Kypřicí prášek do pečiva
50 g Máslo čerstvé
3 dl Mléko plnotučné
400 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 dl Olej slunečnicový
60 g Ořechy lískové
1 ks Vejce slepičí
Rumový sirup
100 g Cukr třtinový
100 g Ořechy vlašské
100 g Poleva čokoládová
1 dl Rum
4 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

49% Kalorie 967 kcal
Kilojoule 4 045kJ
32% Sacharidy 117 g
63% Tuky 47 g
3% Sodík 68 mg
26% Bílkoviny 15 g

Lívance s rumovým sirupem postup přípravy receptu:

1

Rumový sirup: Do kastrůlku vysypeme cukr, přilijeme vodu a za stálého míchání na mírném ohni zahříváme do rozpuštění cukru. Přidáme rum, přivedeme k varu, stáhneme z ohně a udržujeme teplé.

2

Mouku a kypřící prášek vysypeme do vhodné kuchyňské nádoby, kam přidáme vanilkový cukr, vejce, rozpuštěné máslo, vysypeme cukr, vylijeme mléko, 60 g mletých ořechů, kandovanou kůru a všechny ingredience vyšleháme na hladké těsto, které na 5 minut necháme odpočinout.

3

Na pánev s mírně potřeným a rozehřátým olejem lžící překládáme těsto na několik lívanců, které opékáme z jedné a po obrácení z druhé strany dozlatova. Pečení opakujeme do skončení těsta a lívance až do jejích podávání udržujeme teplé.

4

Hotové lívance skládáme na mělké talíře, polijeme rumovým sirupem, pokapeme čokoládovou polevou, posypeme mletými ořechy a lívance podáváme.

Poznámka

Lívance servírujeme jako teplý předkrm, ale také sladký teplý dezert. Porce můžeme ozdobit také voňavou mátou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept