Recept

Lasagne s kapustou a loupanými rajčaty

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 46233
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 ks Cibule
200 g Hovězí maso přední
500 g Kapusta hlávková
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
150 ml Mléko polotučné
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
900 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 kávová lžička Sůl
300 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
500 g Těstoviny Lasagne
1 kávová lžička Tymián sušený
200 g Vepřové maso mleté
500 ml Víno bílé
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

66% Kalorie 1,305 kcal
Kilojoule 5 461kJ
34% Sacharidy 124 g
185% Tuky 139 g
30% Sodík 606 mg
111% Bílkoviny 62 g

Lasagne s kapustou a loupanými rajčaty postup přípravy receptu:

1

Omyjeme kapustu, vykrojíme košťál a listy nakrájíme na proužky. V hrnci dáme vařit osolenou vodu, listy v ní asi 5 minut blanšírujeme.

2

Oloupeme cibuli a nakrájíme na kostičky. Mrkev očistíme a omyjeme a také nakrájíme na kostičky. V pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme cibuli a do sklovita ji osmahneme. K cibuli přidáme mleté maso a mrkev, vše promícháme a dobře propečeme. Ke směsi přidáme tymián, rajčata a dochutíme solí a pepřem.

3

Na pánvi připravíme z másla a mouky jíšku, kterou podlijeme bílým vínem. Jíšku krátce povaříme a necháme zhoustnout. Do zhoustlé jíšky s vínem vmícháme mléko a vše osolíme. Předehřejeme troubu na 200 ºC (horkovzdušnou troubu na 180 ºC).

4

Stolním olejem vymažeme zapékací mísu. Směs mletého masa smícháme s kapustou a střídavě klademe s neuvařenými pláty lasagní do mísy s rozdrobeným ovčím sýrem. Vše zalijeme směsí z jíšky, vína a mléka. Vložíme zhruba na 40 minut do trouby. Po vyjmutí naporcujeme na talíře a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept