Lasagne s kapustou a loupanými rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lasagne s kapustou a loupanými rajčaty
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Mikova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 46233 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
200 g | Hovězí maso přední |
500 g | Kapusta hlávková |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
150 ml | Mléko polotučné |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
900 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 kávová lžička | Sůl |
300 g | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
500 g | Těstoviny Lasagne |
1 kávová lžička | Tymián sušený |
200 g | Vepřové maso mleté |
500 ml | Víno bílé |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 118g |
---|---|
Cholesterol | 83,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 173,3mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí maso přední, Kapusta hlávková, Olej stolní, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Tymián sušený, Vepřové maso mleté, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino, Těstoviny Lasagne mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lasagne s kapustou a loupanými rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme kapustu, vykrojíme košťál a listy nakrájíme na proužky. V hrnci dáme vařit osolenou vodu, listy v ní asi 5 minut blanšírujeme. |
2 | Oloupeme cibuli a nakrájíme na kostičky. Mrkev očistíme a omyjeme a také nakrájíme na kostičky. V pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme cibuli a do sklovita ji osmahneme. K cibuli přidáme mleté maso a mrkev, vše promícháme a dobře propečeme. Ke směsi přidáme tymián, rajčata a dochutíme solí a pepřem. |
3 | Na pánvi připravíme z másla a mouky jíšku, kterou podlijeme bílým vínem. Jíšku krátce povaříme a necháme zhoustnout. Do zhoustlé jíšky s vínem vmícháme mléko a vše osolíme. Předehřejeme troubu na 200 ºC (horkovzdušnou troubu na 180 ºC). |
4 | Stolním olejem vymažeme zapékací mísu. Směs mletého masa smícháme s kapustou a střídavě klademe s neuvařenými pláty lasagní do mísy s rozdrobeným ovčím sýrem. Vše zalijeme směsí z jíšky, vína a mléka. Vložíme zhruba na 40 minut do trouby. Po vyjmutí naporcujeme na talíře a podáváme. |