Flathead s citronovou krustou a okurkovým dresinkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Flathead s citronovou krustou a okurkovým dresinkem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 46234 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 kávová lžička | Citronová kůra |
400 g | Flathead |
2 kávová lžička | Kari koření |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
1 kávová lžička | Kurkuma |
6 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
120 g | Strouhanka |
2 ks | Vejce slepičí |
Okurkový dresink | |
---|---|
1 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
250 ml | Jogurt bílý |
2 polévková lžíce | Máta |
1 ks | Okurka salátová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 131,6mg |
Draslík | 402,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,6mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Kari koření, Kopr čerstvý, Kurkuma, Olej rostlinný, Strouhanka, Vejce slepičí, Česnek, Cukr krupice, Jogurt bílý, Máta, Okurka salátová mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Flathead, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Flathead s citronovou krustou a okurkovým dresinkem postup přípravy receptu:
1 | Nejprve připravíme okurkový dresink. Okurku nakrájíme na kostičky, smícháme s jogurtem, najemno nasekanou mátou, prolisovaným česnekem a cukrem. Zakryjeme fólií a necháme vychladit v lednici. |
2 | Strouhanku promícháme s nastrouhanou citronovou kůrou, kari kořením, sušenou petrželkou, koprem a mletou kurkumou. Všech osm filet obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a poté v ochucené strouhance. Cca na 30 minut odložíme do lednice. |
3 | V pánvi rozpálíme olej, vložíme ryby a po každé straně cca 3 minuty osmažíme. Necháme osušit na papírové utěrce, rozdělíme na talíře a ihned podáváme s okurkovým dresinkem. |
Poznámka
Flathead je australská specialita, bílé maso, podobné mořskému jazyku.