Jednoduchý recept

Flathead s citronovou krustou a okurkovým dresinkem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 46234
Kategorie: Maso

Ingredience

3 kávová lžička Citronová kůra
400 g Flathead
2 kávová lžička Kari koření
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
1 kávová lžička Kurkuma
6 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
3 polévková lžíce Olej rostlinný
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
120 g Strouhanka
2 ks Vejce slepičí
Okurkový dresink
1 stroužek Česnek
1 kávová lžička Cukr krupice
250 ml Jogurt bílý
2 polévková lžíce Máta
1 ks Okurka salátová

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 313 kcal
Kilojoule 1 308kJ
9% Sacharidy 31 g
16% Tuky 12 g
14% Sodík 281 mg
62% Bílkoviny 35 g

Flathead s citronovou krustou a okurkovým dresinkem postup přípravy receptu:

1

Nejprve připravíme okurkový dresink. Okurku nakrájíme na kostičky, smícháme s jogurtem, najemno nasekanou mátou, prolisovaným česnekem a cukrem. Zakryjeme fólií a necháme vychladit v lednici.

2

Strouhanku promícháme s nastrouhanou citronovou kůrou, kari kořením, sušenou petrželkou, koprem a mletou kurkumou. Všech osm filet obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a poté v ochucené strouhance. Cca na 30 minut odložíme do lednice.

3

V pánvi rozpálíme olej, vložíme ryby a po každé straně cca 3 minuty osmažíme. Necháme osušit na papírové utěrce, rozdělíme na talíře a ihned podáváme s okurkovým dresinkem.

Poznámka

Flathead je australská specialita, bílé maso, podobné mořskému jazyku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept