Jednoduchý recept

Lín se žampionovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 46239
Kategorie: Maso

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
600 g Lín
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
20 ml Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
2 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
1 ks Vaječný žloutek slepičí
200 ml Víno bílé
250 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 308 kcal
Kilojoule 1 287kJ
1% Sacharidy 5 g
19% Tuky 14 g
10% Sodík 203 mg
56% Bílkoviny 31 g

Lín se žampionovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Omyté a osušené porce lína osolíme, pokapeme citronovou šťávou a po obou stranách opečeme na rozehřátém oleji a másle. Vyjmeme a necháme na teplém místě.

2

Výpek v pánvi zaprášíme hladkou moukou, krátce osmahneme a zředíme trochou vody. Vmícháme nastrouhaný sýr, víno, smetanu, trochu citronové šťávy, sůl a pepř. Vše krátce povaříme.

3

Potom přidáme na plátky nakrájené, předem podušené žampiony a rozšlehaný žloutek. Promícháme a omáčkou přelijeme porce lína.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept