Cibulovo-sýrový quiche - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cibulovo-sýrový quiche
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 4624 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
500 g | Cibule |
165 g | Máslo čerstvé |
280 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
150 g | Sýr Čedar |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 118,3mg |
Draslík | 129,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 55,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl, Sýr Čedar, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cibulovo-sýrový quiche postup přípravy receptu:
1 | Nejprve utvoříme drobenku z mouky, 140g másla a špetky soli. Přidáme 8lžic studené vody a vypracujeme těsto. Necháme půl hodiny vychladit v lednici. |
2 | Poté na pomoučeném vále rozválíme těsto na plát a vyložíme jím kulatou koláčovou formu. Zatlačíme k okrajům tak, aby vznikla miska a necháme ještě 20min chladit. |
3 | Troubu předehřejeme na 200C. |
4 | V kastrolu rozpustíme máslo a na středním plameni v něm zahříváme cibuli nakrájenou na půlkolečka, až zkaramelizuje. Poté odstavíme. Dno těsta propíchneme vidličkou, pečeme 20min zakryté pečicím papírem a poté ještě 10min odkryté. |
5 | V míse rozšleháme vejce, přidáme smetanu, připravenou cibuli, polovinu sýra, ochutíme solí a pepřem. Směs naneseme na korpus, posypeme zbytkem nastrouhaného sýra a pečeme cca 25min. |
6 | Koláč necháme vychladnout ve formě, poté vyklopíme a podáváme. |