Lívance s ananasem a bílou čokoládou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lívance s ananasem a bílou čokoládou
Lívance s ananasem a bílou čokoládou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 46240 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
300 g | Ananas |
50 g | Cukr krupice |
20 g | Cukr vanilka |
13 g | Kypřicí prášek do pečiva |
40 g | Máslo čerstvé |
3 dl | Mléko plnotučné |
400 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 dl | Olej slunečnicový |
1 ks | Vejce slepičí |
Příprava bílé čokolády | |
---|---|
200 g | Čokoláda bílá |
20 g | Cukr vanilka |
200 g | Smetana 33% (šlehačka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 63g |
---|---|
Cholesterol | 146,3mg |
Draslík | 584,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,9mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 478,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ananas, Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Olej slunečnicový, Vejce slepičí, Čokoláda bílá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Cukr vanilka, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lívance s ananasem a bílou čokoládou postup přípravy receptu:
1 | Příprava bílé čokolády: Do kastrůlku vylijeme smetanu, na kousky polámanou čokoládu, přisypeme vanilkový cukr a na slabém ohni za stálého míchání zahříváme do rozpuštění čokolády, aby byla směs hladká. Čerstvý ananas oloupeme, nakrájíme na kousky a necháme k dalšímu použití. Máslo v malé skleněné misce zahřejeme v mikrovlnné troubě. |
2 | Do vhodné nádoby prosejeme mouku, přidáme kypřící prášek, rozklepneme vejce, vylijeme mléko, přisypeme vanilkový cukr s cukrem krupicí, nakonec vylijeme rozpuštěné máslo a vše vyšleháme na hladkou hmotu, kterou odložíme na 5 minut odležet. |
3 | Na olejem potřenou a rozehřátou pánev pokládáme lžící těsto na pár lívanců, které opékáme z jedné a potom z druhé strany. Lívance pečeme do ukončení těsta a hotové udržujeme teplé. |
4 | Opečené lívance pokládáme podle porcí na mělké talíře, naaranžujeme nakrájený ananas, porce polijeme připravenou bílou čokoládou a ihned podáváme. |
Poznámka
Lívance podáváme jako teplý předkrm, ale také jako sladký dezert.