Jednoduchý recept

Ryba s rebarborou na kari

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 46243

Ingredience

1 ks Cibule
3 polévková lžíce Citronová šťáva
0,5 kávová lžička Cukr krupice
600 g Filé z aljašské tresky
2 polévková lžíce Kari koření
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 kávová lžička Pepř bílý
3 polévková lžíce Petržel - nať
300 g Reveň (Rebarbora)
100 g Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
0,4 l Vývar zeleninový
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 291 kcal
Kilojoule 1 217kJ
5% Sacharidy 17 g
16% Tuky 12 g
32% Sodík 632 mg
54% Bílkoviny 30 g

Ryba s rebarborou na kari postup přípravy receptu:

1

Opláchneme a na malé kostky nakrájíme rybu. Pokapeme ji citronovou šťávou, osolíme, opepříme a přikrytou dáme do lednice.

2

Cibuli oloupeme a nasekáme. Rozpálíme v hrnci olej, osmahneme cibuli a přidáme prolisovaný česnek.

3

Rebarboru oloupeme a nakrájíme na 1 cm široké kousky. Přidáme k cibuli a podusíme 3 minuty. Přidáme cukr a kari. Podlijeme zeleninovým vývarem, přidáme zbylou citronovou šťávu, sůl, pepř, smetanu a přivedeme do varu. Vaříme 10 minut.

4

Do omáčky přidáme rybu nakrájenou na kostky a prohřejeme 5 minut, aby dosáhla varu.

5

Rybí kari posypeme petrželkou a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept