Jednoduchý recept

Ryba na luskách

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 46244

Ingredience

2 kávová lžička Citronová šťáva
250 g Fazolové lusky zelené
600 g Filé z aljašské tresky
250 g Mrkev kořen
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Pepř bílý
1 kávová lžička Solamyl
1 kávová lžička Sůl
2 polévková lžíce Voda pitná
0,4 l Vývar rybí
150 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 256 kcal
Kilojoule 1 071kJ
3% Sacharidy 11 g
204% Tuky 153 g
27% Sodík 545 mg
55% Bílkoviny 31 g

Ryba na luskách postup přípravy receptu:

1

Umyjeme lusky a nakrájíme šikmo na 1 cm dlouhé kousky. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na zkosené plátky.

2

Máslo rozehřejeme v hrnci a osmahneme mrkev, přidáme sůl, pepř a podusíme 2 minuty lusky. Podlijeme rybím vývarem a necháme vyvařit tekutinu o třetinu. Přidáme smetanu a povaříme 10 minut.

3

Rozmícháme solamyl ve studené vodě, přilijeme do základu a necháme přejít varem.

4

Na malé kousky nakrájíme rybu, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a přidáme k zeleninové směsi. Pod pokličkou necháme 5 minut provařit.

5

Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept