Ryba na luskách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ryba na luskách
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 46244 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 kávová lžička | Citronová šťáva |
250 g | Fazolové lusky zelené |
600 g | Filé z aljašské tresky |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
250 g | Mrkev kořen |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
1 kávová lžička | Solamyl |
1 kávová lžička | Sůl |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
0,4 l | Vývar rybí |
150 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 80,4mg |
Draslík | 272,3mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,7mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Fazolové lusky zelené, Pepř bílý, Sůl, Voda pitná, Vývar rybí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ryba na luskách postup přípravy receptu:
1 | Umyjeme lusky a nakrájíme šikmo na 1 cm dlouhé kousky. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na zkosené plátky. |
2 | Máslo rozehřejeme v hrnci a osmahneme mrkev, přidáme sůl, pepř a podusíme 2 minuty lusky. Podlijeme rybím vývarem a necháme vyvařit tekutinu o třetinu. Přidáme smetanu a povaříme 10 minut. |
3 | Rozmícháme solamyl ve studené vodě, přilijeme do základu a necháme přejít varem. |
4 | Na malé kousky nakrájíme rybu, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a přidáme k zeleninové směsi. Pod pokličkou necháme 5 minut provařit. |
5 | Ihned podáváme. |