Ryba s omáčkou grepovou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ryba s omáčkou grepovou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 46246 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
3 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 ks | Grapefruity |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
800 g | Mořský ďas |
200 g | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Olej kukuřičný |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
4 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
0,1 l | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 64,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 97,9mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Grapefruity, Mořský ďas, Olej kukuřičný, Pepř bílý, Sůl, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ryba s omáčkou grepovou postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme a oloupeme mrkev, nakrájíme na plátky. Máslo rozehřejeme v hrnci a mrkev podusíme 10 minut. |
2 | Rozpůlíme grapefruity a vymačkáme šťávu přímo k mrkvi do hrnce, vmícháme šlehačku, podlijeme rybím vývarem a necháme povařit 5 minut. Omáčku rozmixujeme, osolíme, opepříme a udržujeme v teple. |
3 | Rybu opláchneme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. |
4 | V pánvi rozehřejeme zbylé máslo a rybí kousky smažíme 5 minut. |
5 | Podáváme s omáčkou. |
Poznámka
Doporučujeme podávat s rýží.