Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (11%)
ID receptu: 46247

Ingredience

2 ks Cibule
400 g Fazolové lusky zelené
1 polévková lžíce Houbové koření
1 špetka Kmín celý
300 g Lišky čerstvé
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
125 g Máslo čerstvé
1 špetka Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
200 ml Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
1,5 l Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 376 kcal
Kilojoule 1 574kJ
5% Sacharidy 18 g
43% Tuky 32 g
4% Sodík 82 mg
11% Bílkoviny 6 g

Polévka lišková postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Orestujeme zprudka na másle. Posypeme kmínem a stroužky česneku oloupeme a pokrájíme na tenké plátky. Obojí lehce poprášíme hladkou moukou a opět restujeme. Na plotnu si připravíme hrnec do něhož vlijeme litr vody. Přivedeme k varu a vsypeme houbové koření. Zamícháme. Vzniklým houbovým vývarem zalijeme orestovanou cibuli a česnek. Na mírném ohni pozvolna vaříme 10 minut.

2

Omyjeme si zelené fazolky a rozkrájíme na asi 2 cm kousky. Vložíme je do hrnce s vodou a přivedeme k varu. Vaříme asi 5 minut, potom vodu slijeme a přendáme do studené vody, případně do této vody můžeme vhodit i několik kostek ledu.

3

Ochlazením zajistíme, že fazolky neztratí barvu a zůstanou zelené. Povařené fazolky vložíme do houbového vývaru a vlijeme do něho smetanu. Pokrájíme si lišky a vložíme na pánev s rozpáleným máslem. Posypeme kmínem a zprudka orestujeme. Orestované houby přidáme do připraveného základu polévky. Polévku ještě na mírném ohni 5 minut provaříme. Na závěr ji dochutíme solí, pepřem a paprikou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept