Jednoduchý recept

Paprikový halibut

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 46248
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

2 stroužek Česnek
2 kávová lžička Citronová šťáva
1 špetka Cukr krupice
600 g Halibut atlantický
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 kávová lžička Oregano sušené
200 g Paprika červená
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
100 g Paprika zelená
200 g Paprika žlutá
1 kávová lžička Pepř bílý
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
3 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Tymián sušený
0,1 l Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 263 kcal
Kilojoule 1 100kJ
3% Sacharidy 12 g
9% Tuky 6 g
14% Sodík 281 mg
59% Bílkoviny 33 g

Paprikový halibut postup přípravy receptu:

1

Omyjeme a osušíme rybí filé, nakrájíme na kostky, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Papriky zbavíme jadérek, umyjeme a nakrájíme na proužky.

2

Rybí kostky obalíme v mouce. Ve woku rozpálíme olej a rybí kostky smažíme ze všech stran, poté je vyndáme a dáme stranou.

3

Do zbylého výpeku dáme nakrájenou papriku a 3 minuty smažíme. K paprice přidáme rozetřený česnek, šlehačku, rajčatový protlak, bílé víno, sůl, pepř, mletou papriku, cukr, tymián. Pod pokličkou dusíme 8 minut. Přidáme rybí kostky a ohříváme 2 minuty.

4

Ihned podáváme.

Poznámka

Doporučujeme podávat s rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept