Mečoun v omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mečoun v omáčce
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 46250 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 špetka | Cukr krupice |
4 plátek | Filé z mečouna |
2 kávová lžička | Kari koření |
2 polévková lžíce | Kokos - mletý (Kopra) |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
125 g | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
0,3 l | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 37,2mg |
Draslík | 103,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Cukr krupice, Filé z mečouna, Kari koření, Pepř bílý, Sůl, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kokos - mletý (Kopra), Máslo čerstvé, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mečoun v omáčce postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme a nasekáme cibuli. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme cibuli a osmahneme ji. Poprášíme ji kari, přilijeme rybí vývar a smetanu, vše promícháme. Necháme vařit 5 minut. Osolíme, opepříme, přidáme citronovou šťávu, cukr a přimícháme kokos. Omáčku udržujeme teplou. |
2 | Plátky z mečouna omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Rozehřejeme v pánvi máslo a osmahneme na něm rybu 6 minut. |
3 | Na talíře rozložíme mečouna a přelijeme omáčkou. |
Poznámka
Doporučujeme podávat s rýží.