Omáčka z bazalky s platýsem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka z bazalky s platýsem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 46252 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 polévková lžíce | Bazalka |
5 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 ks | Citrony |
8 polévková lžíce | Margarín |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
800 g | Platýz - filety |
1 kávová lžička | Sůl |
250 g | Tvaroh tučný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 124,2mg |
Draslík | 777,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 180,6mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,8mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 188,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Citronová šťáva, Citrony, Pepř bílý, Platýz - filety, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Margarín, Mouka pšeničná hladká T 650, Tvaroh tučný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omáčka z bazalky s platýsem postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme bazalku, necháme okapat, otrháme lístky a dáme do mixéru s tvarohem a 3 lžícemi citronové šťávy. Rozmixujeme na kaši. Poté dáme do misky, osolíme, opepříme a dáme do chladu. |
2 | Opláchneme a osušíme rybu. Pokapeme zbylou citronovou šťávou, opepříme a osolíme z obou stran. Rybu obalíme v mouce. |
3 | Rozpálíme ve woku 2 lžíce margarínu, osmažíme z každé strany rybu cca 5 minut. |
4 | Horkou vodou omyjeme citron a nakrájíme na osminky. Dáme na talíř spolu s rybou a bazalkovou omáčkou. |