Recept

Pečená perlička s rozmarýnem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (11%)
ID receptu: 46257

Ingredience

Na pečení
200 g Anglická slanina
50 g Celer bulvový
2 ks Cibule
6 ks Hřebíček
1 ks Jablka
1 ks Mrkev kořen
50 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Perlička
1 ks Petržel kořen
50 g Rozmarýn čerstvý
1 kávová lžička Sůl
50 g Tymián čerstvý
100 ml Víno červené
2 ks Šalotka
Na zelí
50 g Anglická slanina
1 ks Cibule
50 g Kompot jeřabinový
1 špetka Koření perníkové
2 ks Med včelí
1 špetka Skořice mletá
100 ml Víno červené
1 ks Zelí hlávkové červené
Na šťouchané brambory
1 kg Brambory
100 g Máslo čerstvé
50 g Petržel - nať
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

88% Kalorie 1,728 kcal
Kilojoule 7 230kJ
53% Sacharidy 191 g
98% Tuky 73 g
50% Sodík 993 mg
151% Bílkoviny 85 g

Pečená perlička s rozmarýnem postup přípravy receptu:

1

Perličku očistíme, omyjeme, osolíme a opepříme. Její prsní část pomocí ostrého špikovacího nože prošpikujeme plátky slaniny nakrájenými na proužky. Prsa potřeme vrstvou másla a naklademe na ně plátky slaniny. Další plátky slaniny potom vložíme do břicha perličky a přidáme k nim snítky tymiánu a rozmarýnu. Jablko rozkrájíme na čtvrtky a zapícháme do něj hřebíčky.

2

Do pekáče vlijeme olej a na jeho dno naskládáme zbylé plátky slaniny. Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, dále na kolečka nakrájenou mrkev a na kousky nakrájený celer. Položíme na zeleninu perličku a nahoru položíme snítku tymiánu a rozmarýnu. Maso zalijeme červeným vínem. Předehřejeme troubu na 160 ° C. Pečeme zprudka, aby došlo k zatažení masa, pak přikryjeme poklicí a pečeme devadesát minut. Na poslední půlhodinu pečení odklopíme poklici a za stálého polévání dopékáme.

3

Když je perlička v troubě, připravíme zelí. Hlávku zelí rozkrájíme na nudličky. Na plotnu připravíme hrnec s vodou a přivedeme k varu. Zelné nudličky vsypeme do vroucí vody a deset minut povaříme. Pak scedíme ze zelí vodu. Mezitím na kouskách slaniny opražíme nadrobno nasekanou cibulku. Opraženou cibulku vmícháme k uvařenému zelí, přidáme k němu perníkové koření a také špetku skořice. Přilijeme červené víno a vložíme med. Nakonec ozdobíme jeřabinami.

4

Zatímco se perlička peče, přichystáme brambory. Oloupeme je, nakrájíme a uvaříme ve vodě doměkka. Vodu scedíme a brambory rozšťoucháme s máslem. Posypeme nasekanou petrželkou.

5

K upečené perličce podáváme připravené zelí a šťouchané brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept