Okouník v těstíčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Okouník v těstíčku
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 46258 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Citrony |
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
750 g | Okoun - filety |
6 polévková lžíce | Olej kukuřičný |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
0,2 l | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 91,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Olej kukuřičný, Pepř bílý, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Okoun - filety, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Okouník v těstíčku postup přípravy receptu:
1 | Mouku prosijeme do misky, vymícháme s pivem a vejci do hladkého těstíčka. Osolíme, opepříme a zakryté necháme odpočinout 20 minut. |
2 | Pod studenou vodou opláchneme rybu, osolíme, opepříme a dáme stranou. Z bílku vyšleháme tuhý sníh a vmícháme do odpočinutého těstíčka. |
3 | Rybí filé obalíme v těstíčku. V pánvi rozehřejeme olej a z obou stran opečeme rybu 15 minut. |
4 | Citron omyjeme a nakrájíme na kolečka. |
5 | Podáváme s rybou. |