Jelení guláš s rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jelení guláš s rajčaty
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 46260 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
400 g | Cibule |
900 g | Jelení kýta |
3 g | Kmín celý |
3 g | Majoránka |
30 g | Mouka polohrubá |
20 g | Paprika mletá sladká |
150 g | Paprikové lusky čerstvé |
3 g | Pepř černý mletý |
250 g | Rajčata |
120 g | Sádlo škvařené |
8 g | Sůl |
300 g | Veka |
1000 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 136,4mg |
Draslík | 958,8mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,2mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kmín celý, Majoránka, Paprika mletá sladká, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jelení kýta, Mouka polohrubá, Pepř černý mletý, Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jelení guláš s rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Maso z jelení kýty odblaníme, nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, rajčata na kostičky, papriky bez jádřinců na slabé proužky, česnek prolisujeme. |
2 | V hrnci roztavíme sádlo a zpěníme na něm cibuli, přidáme maso, prudce osmahneme, osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou, okmínujeme, ochutíme česnekem, ovoníme majoránkou, podlijeme trochou vody a dusíme téměř doměkka. Šťávu necháme vydusit na tuk, zaprášíme moukou, promícháme, přidáme rajčata, papriky, podlijeme zbytkem vody, podle chuti dosolíme a dodusíme. |
3 | Hotový guláš podáváme s plátky bílé veky. |