Jednoduchý recept

Jelení guláš s rajčaty

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 46260
Kategorie: Maso

Ingredience

4 stroužek Česnek
400 g Cibule
900 g Jelení kýta
3 g Kmín celý
3 g Majoránka
30 g Mouka polohrubá
20 g Paprika mletá sladká
150 g Paprikové lusky čerstvé
3 g Pepř černý mletý
250 g Rajčata
120 g Sádlo škvařené
8 g Sůl
300 g Veka
1000 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 627 kcal
Kilojoule 2 623kJ
13% Sacharidy 47 g
34% Tuky 25 g
63% Sodík 1 g
92% Bílkoviny 52 g

Jelení guláš s rajčaty postup přípravy receptu:

1

Maso z jelení kýty odblaníme, nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, rajčata na kostičky, papriky bez jádřinců na slabé proužky, česnek prolisujeme.

2

V hrnci roztavíme sádlo a zpěníme na něm cibuli, přidáme maso, prudce osmahneme, osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou, okmínujeme, ochutíme česnekem, ovoníme majoránkou, podlijeme trochou vody a dusíme téměř doměkka. Šťávu necháme vydusit na tuk, zaprášíme moukou, promícháme, přidáme rajčata, papriky, podlijeme zbytkem vody, podle chuti dosolíme a dodusíme.

3

Hotový guláš podáváme s plátky bílé veky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept