Jednoduchý recept

Bramborka s jablky a švestkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 46261

Ingredience

6 ks Brambory
1 ks Jablka
200 ml Mléko polotučné
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
10 ks Švestky

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 218 kcal
Kilojoule 913kJ
8% Sacharidy 30 g
12% Tuky 9 g
5% Sodík 93 mg
12% Bílkoviny 7 g

Bramborka s jablky a švestkami postup přípravy receptu:

1

Oškrábeme brambory a nastrouháme je na hrubším struhadle. Vložíme do mísy, kde z nich lžící vybereme a vymačkáme přebytečnou vodu. V hrnku svaříme mléko a jakmile přijde k varu, vlijeme je na nastrouhané brambory. Posolíme je a vyklepneme do mísy k bramborům vejce. Sádlem vymažeme pečicí plech a bramborovou hmotu rozprostřeme po celé ploše pekáče.

2

Jablko zbavíme jádřince, rozkrájíme na plátky a poklademe jimi hmotu na plechu. Švestky zbavíme pecek a rozkrájíme na kousky, které také rozložíme na povrchu bramborové hmoty. Předehřejeme troubu na 160 °C. Vložíme plech s bramborkou do trouby a pečeme, dokud se nevytvoří vypečené okraje a hmota nezezlátne.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept