Filé v parmezánu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Filé v parmezánu
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 46263 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 ks | Citrony |
750 g | Filé rybí |
50 g | Mandle mleté |
4 polévková lžíce | Margarín |
5 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 69,9mg |
Draslík | 170,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,8mg |
Vitamín E | 3,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Citrony, Pepř bílý, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Mandle mleté, Margarín, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Filé v parmezánu postup přípravy receptu:
1 | Pod studenou vodou opláchneme rybí filé, osušíme, osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. |
2 | Do talíře dáme mouku, do dalšího rozšlehané vejce a ve třetím talíři smícháme parmezán s moukou a mandlemi. Přidáme do směsi sůl, pepř. |
3 | Filé obalíme v mouce, poté vajíčkem a nakonec v parmezánu. |
4 | Rozehřejeme ve woku margarín a dozlatova smažíme rybu. Jednou ji obrátíme. |
5 | Citron rozdělíme na osminky a přidáme k rybě. |
6 | Podáváme horké. |