Jednoduchý recept

Žralok s omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 46265

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
150 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
1 kávová lžička Pepř bílý
0,1 l Sherry brandy
250 g Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
750 g Žraločí steak

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 793 kcal
Kilojoule 3 319kJ
3% Sacharidy 10 g
81% Tuky 61 g
17% Sodík 342 mg
74% Bílkoviny 41 g

Žralok s omáčkou postup přípravy receptu:

1

Vykostíme žraločí steaky a stáhneme kůži. Omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a zakápneme citronovou šťávou.

2

Máslo s olejem rozehřejeme ve woku. Osmahneme rybu z obou stran 6 minut, poté odložíme do tepla.

3

Do hrnce nalijeme šlehačku a sherry, uvedeme do varu a vaříme, dokud omáčka nezhoustne a polovina tekutiny se nevypaří. Přidáváme po troškách máslo a vyšleháme. Omáčku osolíme a opepříme.

4

Steaky dáme na talíře, přelijeme je omáčkou a podáváme.

Poznámka

Doporučujeme podávat s rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept