Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 46272
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bobkový list
600 g Brambory
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Citronová šťáva
2 polévková lžíce Kopr čerstvý
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,1 l Ocet vinný
1 kávová lžička Pepř bílý
0,5 kávová lžička Pepř černý celý
2 polévková lžíce Petržel - nať
800 g Pstruh
1 kávová lžička Sůl
3 ks Vaječný žloutek slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 514 kcal
Kilojoule 2 153kJ
7% Sacharidy 24 g
31% Tuky 24 g
17% Sodík 338 mg
88% Bílkoviny 50 g

Ryba s pyré postup přípravy receptu:

1

Omyjeme a osušíme pstruhy. Osolíme je a pokapeme citronovou šťávou. Svážeme nití ocas a hlavu pstruha.

2

Cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Nasekáme petrželku. Do hrnce dáme litr vody, přidáme ocet, cibuli, petrželku, bobkový list a pepř, necháme 20 minut vařit.

3

Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě 20 minut, poté je scedíme.

4

Ve woku rozehřejeme máslo a brambory promícháme, posypeme je natrhaným koprem.

5

V octovém vývaru uvaříme pstruhy cca 15 minut.

6

Žloutky promícháme se solí a vyšleháme je. Misku se žloutky dáme do vodní lázně a přiléváme zbytek citronové šťávy, dokud omáčka nezhoustne.

7

Podáváme se pstruhem a bramborami.

Poznámka

Pstruzi musí být vykuchaní. Z citronů použijeme šťávu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept