Špenátové rolády - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špenátové rolády
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 55 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 46273 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
600 g | Filé z aljašské tresky |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
500 g | Špenát listový čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
0,1 l | Víno bílé |
150 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 276,4mg |
Draslík | 792,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,0mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Pepř bílý, Špenát listový čerstvý, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Víno bílé, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špenátové rolády postup přípravy receptu:
1 | Do vařící osolené vody vložíme na chviličku opraný špenát, ochladíme ho studenou vodou a necháme okapat. |
2 | Rozsekáme v mixéru rybu a smícháme se třemi čtvrtinami citronové šťávy a 4 lžícemi smetany. Osolíme, opepříme, přidáme žloutky a směs rozdělíme na 8 listů špenátu. Zavineme je a svážeme nití. |
3 | Košťál rozkrájíme a v horkém másle dusíme 10 minut, podlijeme bilým vínem a necháme téměř vyvařit. Přidáme zbylou smetanu a připravíme pyré. Povaříme, dokud omáčka nezhoustne. Osolíme, opepříme a přidáme zbylou citronovou šťávu. |
4 | Zbylé listy špenátu nakrájíme na nudličky a vmícháme do omáčky. Rybí roládky necháme dovařit 10 minut a ihned podáváme. |