Jelení guláš s kančím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jelení guláš s kančím masem
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 46275 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Bramborový knedlík |
50 g | Česnek |
700 g | Cibule |
3 g | Jalovec |
600 g | Jelení maso |
20 g | Jíška hotová tmavá |
400 g | Kančí maso |
5 g | Kmín celý |
3 g | Nové koření mleté |
20 g | Paprika mletá sladká |
3 g | Pepř černý mletý |
150 g | Sádlo škvařené |
70 g | Slanina vepřová |
8 g | Sůl |
1200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 54g |
---|---|
Cholesterol | 117,2mg |
Draslík | 654,4mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,9mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Jelení maso, Kančí maso, Kmín celý, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bramborový knedlík, Jalovec, Jíška hotová tmavá, Nové koření mleté, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jelení guláš s kančím masem postup přípravy receptu:
1 | Jelení maso nakrájíme na kostky, prorostlejší kančí maso nakrájíme také na kostky, vepřovou slaninu na nudličky, oloupanou cibuli nadrobno, česnek prolisujeme. |
2 | V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme slaninu a osmahneme, přidáme cibuli a jakmile zezlátne, přidáme jelení i kančí maso, osmažíme, zasypeme mletou paprikou, necháme rozpustit v tuku, osolíme, opepříme, okořeníme kmínem, mletým jalovcem, novým kořením, podlijeme troškou vody a dusíme téměř doměkka. Nyní ochutíme česnekem, dolijeme vodu, zahustíme jíškou a dodusíme. |
3 | Guláš podáváme s bramborovým knedlíkem. |