Jednoduchý recept

Ryba v hořčici

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 46276

Ingredience

2 ks Bobkový list
100 g Celer bulvový
1 ks Cibule
1 ks Citrony
2 polévková lžíce Hořčice
2 ks Jalovec
1 ks Mrkev kořen
3 polévková lžíce Pažitka
1 kávová lžička Pepř bílý
1 polévková lžíce Pepř černý celý
3 polévková lžíce Petržel - nať
250 g Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
1,2 kg Treska skvrnitá
1 špetka Tymián čerstvý
3 ks Vaječný žloutek slepičí
1,5 l Voda pitná
0,1 l Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 653 kcal
Kilojoule 2 733kJ
6% Sacharidy 22 g
156% Tuky 117 g
22% Sodík 449 mg
116% Bílkoviny 65 g

Ryba v hořčici postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostky, oloupeme a nahrubo nakrájíme mrkev a celer. Petrželku a tymián omyjeme. Citron omyjeme horkou vodou a nakrájíme na kolečka. Vše dáme do hrnce, přidáme bílé víno a 1,5 l vody. Přidáme pepř, jalovec, bobkový list a sůl. Povaříme 20 minut, přecedíme a dáme vychladnout.

2

Rybu omyjeme a dáme do hrnce. Do poloviny ji zalijeme studeným vývarem, nevaříme, jen ohříváme 30 minut. Poté rybu vyndáme a dáme do tepla.

3

Odebereme 0,4 l vývaru a se šlehačkou necháme odpařit na polovinu.

4

Se žloutky rozkvedláme hořčici a promícháme se 3 lžícemi vývaru. Vlijeme do omáčky a mícháme, dokud nezhoustne.

5

Pažitku nakrájíme a vmícháme ji do omáčky.

6

Podáváme s rybou.

Poznámka

Treska bez hlavy.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept