Jelení guláš s kozími rohy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jelení guláš s kozími rohy
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 46277 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Česnek |
50 g | Chléb konzumní |
400 g | Cibule |
900 g | Jelení maso |
3 g | Majoránka |
1 ks | Masox |
100 g | Olej rostlinný |
20 g | Paprika mletá sladká |
200 g | Paprika sterilovaná |
2 g | Pepř černý mletý |
100 g | Protlak rajčatový |
300 g | Rohlíky celozrnné |
30 g | Solamyl - bramborový škrob |
8 g | Sůl |
150 ml | Víno červené |
1200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 127,5mg |
Draslík | 778,2mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,7mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Jelení maso, Majoránka, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Paprika sterilovaná, Sůl, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Masox, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Rohlíky celozrnné, Solamyl - bramborový škrob mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jelení guláš s kozími rohy postup přípravy receptu:
1 | Odblaněné jelení maso nakrájíme na větší kousky, osolíme, opepříme a promícháme se solamylem. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, nakládané kozí rohy na proužky, česnek prolisujeme, chlebovou střídku natrháme na malé kousky. |
2 | V hrnci na rozehřátém oleji zpěníme cibuli, přisypeme maso, zprudka osmažíme, přidáme rajčatový protlak, mletou papriku, masox, podlijeme vodou a dusíme téměř doměkka. Ochutíme česnekem, osolíme, opepříme, přidáme kozí rohy, majoránku, přilijeme trochu červeného vína, zahustíme kousky chleba, provaříme, zmírníme oheň a zvolna dodusíme. |
3 | Guláš podáváme s celozrnným pečivem. |