Jelení guláš flambovaný - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jelení guláš flambovaný
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 46281 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
600 g | Brambory vařené |
4 stroužek | Česnek |
300 g | Cibule |
200 g | Houby čerstvé |
900 g | Jelení kýta |
30 g | Jíška hotová tmavá |
30 ml | Martell cognac |
100 g | Máslo čerstvé |
80 g | Mrkev kořen |
80 g | Olej olivový |
2 g | Pepř černý mletý |
100 g | Rajčata |
8 g | Sůl |
3 g | Tymián čerstvý |
200 ml | Víno červené |
1000 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 156,7mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 173,7mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Brambory vařené, Česnek, Cibule, Rajčata, Sůl, Tymián čerstvý, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Jelení kýta, Jíška hotová tmavá, Martell cognac, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jelení guláš flambovaný postup přípravy receptu:
1 | Maso z jelení kýty odblaníme, nakrájíme na kostky, polovinu oloupané cibule nadrobno, polovinu na plátky a rozebereme na kroužky, očištěnou mrkev nakrájíme na kolečka, rajčata na kostičky, česnek prolisujeme, anglickou slaninu nakrájíme na nudličky, houby na plátky. |
2 | V hrnci rozpálíme olej, přidáme polovinu másla, rozpustíme, přisypeme mrkev, drobnou cibuli, maso, osmažíme, polijeme koňakem a zapálíme. Jakmile koňak dohoří, podlijeme vínem, vývarem, osolíme, opepříme, okořeníme tymiánem, přidáme rajčata, česnek a dusíme téměř doměkka. Zahustíme hotovou jíškou a dodusíme. Mezitím vedle v pánvi na zbytku másla osmahneme slaninu, přidáme houby, kroužky cibule a krátce podusíme. |
3 | Guláš rozdělíme na talíře, doplníme vařenými bramborami, které přelijeme houbovou směsí z pánve. |