Jednoduchý recept

Jelení guláš flambovaný

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 46281
Kategorie: Maso

Ingredience

100 g Anglická slanina
600 g Brambory vařené
4 stroužek Česnek
300 g Cibule
200 g Houby čerstvé
900 g Jelení kýta
30 g Jíška hotová tmavá
30 ml Martell cognac
100 g Máslo čerstvé
80 g Mrkev kořen
80 g Olej olivový
2 g Pepř černý mletý
100 g Rajčata
8 g Sůl
3 g Tymián čerstvý
200 ml Víno červené
1000 ml Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 794 kcal
Kilojoule 3 323kJ
10% Sacharidy 35 g
59% Tuky 44 g
110% Sodík 2 g
102% Bílkoviny 58 g

Jelení guláš flambovaný postup přípravy receptu:

1

Maso z jelení kýty odblaníme, nakrájíme na kostky, polovinu oloupané cibule nadrobno, polovinu na plátky a rozebereme na kroužky, očištěnou mrkev nakrájíme na kolečka, rajčata na kostičky, česnek prolisujeme, anglickou slaninu nakrájíme na nudličky, houby na plátky.

2

V hrnci rozpálíme olej, přidáme polovinu másla, rozpustíme, přisypeme mrkev, drobnou cibuli, maso, osmažíme, polijeme koňakem a zapálíme. Jakmile koňak dohoří, podlijeme vínem, vývarem, osolíme, opepříme, okořeníme tymiánem, přidáme rajčata, česnek a dusíme téměř doměkka. Zahustíme hotovou jíškou a dodusíme. Mezitím vedle v pánvi na zbytku másla osmahneme slaninu, přidáme houby, kroužky cibule a krátce podusíme.

3

Guláš rozdělíme na talíře, doplníme vařenými bramborami, které přelijeme houbovou směsí z pánve.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept