Smažení okouni - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažení okouni
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 46282 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Citrony |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
800 g | Okoun říční |
200 ml | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
6 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 61,3mg |
Draslík | 75,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 210,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,4mg |
Vitamín E | 4,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Okoun říční mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažení okouni postup přípravy receptu:
1 | Očištěné, vykuchané okouny omyjeme a podélně rozdělíme na poloviny. Osolíme a obalíme v mleté paprice, hladké mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance. |
2 | Obalené ryby smažíme na pánvi na oleji dozlatova. Podáváme s dílkem omytého citronu. |
3 | Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo bramborová kaše. |