Jednoduchý recept

Jelení guláš na celeru

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 46287

Ingredience

600 g Brambory vařené
250 g Celer bulvový
100 g Cibule
1200 ml Hovězí vývar základní
900 g Jelení maso
25 g Jíška hotová tmavá
50 g Mrkev kořen
150 g Máslo čerstvé
3 g Nové koření mleté
2 g Pepř černý mletý
8 g Sůl
3 g Tymián sušený

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 518 kcal
Kilojoule 2 166kJ
8% Sacharidy 28 g
35% Tuky 26 g
70% Sodík 1 g
74% Bílkoviny 42 g

Jelení guláš na celeru postup přípravy receptu:

1

Očištěné a odblaněné maso omyjeme, nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nadrobno, mrkev a oškrábaný celer nastrouháme nahrubo.

2

V hrnci rozpustíme máslo, zpěníme na něm cibuli, přisypeme mrkev, celer, krátce osmahneme, přidáme maso, osolíme, opepříme, okořeníme tymiánem, mletým novým kořením, trochu osmažíme, podlijeme troškou vývaru a dusíme za občasného podlévání téměř doměkka. Zahustíme hotovou jíškou a dodusíme.

3

Guláš podáváme s vařenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept