Jelení guláš na celeru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jelení guláš na celeru
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 46287 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Brambory vařené |
250 g | Celer bulvový |
100 g | Cibule |
1200 ml | Hovězí vývar základní |
900 g | Jelení maso |
25 g | Jíška hotová tmavá |
150 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mrkev kořen |
3 g | Nové koření mleté |
2 g | Pepř černý mletý |
8 g | Sůl |
3 g | Tymián sušený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 157,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 209,4mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 34,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Celer bulvový, Cibule, Hovězí vývar základní, Jelení maso, Sůl, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jíška hotová tmavá, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Nové koření mleté, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jelení guláš na celeru postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a odblaněné maso omyjeme, nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nadrobno, mrkev a oškrábaný celer nastrouháme nahrubo. |
2 | V hrnci rozpustíme máslo, zpěníme na něm cibuli, přisypeme mrkev, celer, krátce osmahneme, přidáme maso, osolíme, opepříme, okořeníme tymiánem, mletým novým kořením, trochu osmažíme, podlijeme troškou vývaru a dusíme za občasného podlévání téměř doměkka. Zahustíme hotovou jíškou a dodusíme. |
3 | Guláš podáváme s vařenými bramborami. |