Jednoduchý recept

Kotlety v celerovo - jablečné omáčce

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (35%)
ID receptu: 46294

Ingredience

2 ks Bobkový list
4 ks Celer - nať
4 ks Celer řapíkatý
40 g Cukr třtinový
4 ks Hřebíček
2 ks Jablka
30 g Máslo čerstvé
120 g Sýr Ementál (Primátor)
600 g Vepřové kotlety
125 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 562 kcal
Kilojoule 2 351kJ
8% Sacharidy 29 g
39% Tuky 29 g
6% Sodík 113 mg
72% Bílkoviny 40 g

Kotlety v celerovo - jablečné omáčce postup přípravy receptu:

1

Nejdříve zahřejeme troubu na 190 stupňů a vymažeme máslem nebo olejem pekáček.

2

Do něj vložíme rozklepané a osolené kotlety s hřebíčkem, přidáme 2 bobkové lístky, 4 listy řapíkatého celeru a zalijeme bílým suchým vínem nebo vermutem. V troubě vše 30 minut pečeme.

3

Na pánvi rozpustíme máslo a dusíme na něm pomalu kostičky omytého řapíkatého celeru. Po pěti minutách přidáme omytá, jader zbavená, na plátky nakrájená jablka posypaná cukrem a dalších 10 minut dusíme doměkka.

4

Vyndáme pekáček z trouby, odstraníme bobkové a celerové listy a kotlety poklademe nahrubo nastrouhaným ementálem nebo jarlsbergem. Vše potřeme vypečenou šťávou a necháme ještě asi 5 minut zapéct, až sýr zezlátne.

5

Servírujeme teplé s celerovo-jablečnou omáčkou a pokapame vypečenou šťávou pro chuť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept