Kotlety v celerovo - jablečné omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kotlety v celerovo - jablečné omáčce
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Lucie Fojtíková |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (39%) |
ID receptu: | 46294 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
4 ks | Celer - nať |
4 ks | Celer řapíkatý |
40 g | Cukr třtinový |
4 ks | Hřebíček |
2 ks | Jablka |
30 g | Máslo čerstvé |
120 g | Sýr Ementál (Primátor) |
600 g | Vepřové kotlety |
125 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 139,5mg |
Draslík | 741,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer řapíkatý, Cukr třtinový, Hřebíček, Jablka, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Máslo čerstvé, Sýr Ementál (Primátor), Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kotlety v celerovo - jablečné omáčce postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve zahřejeme troubu na 190 stupňů a vymažeme máslem nebo olejem pekáček. |
2 | Do něj vložíme rozklepané a osolené kotlety s hřebíčkem, přidáme 2 bobkové lístky, 4 listy řapíkatého celeru a zalijeme bílým suchým vínem nebo vermutem. V troubě vše 30 minut pečeme. |
3 | Na pánvi rozpustíme máslo a dusíme na něm pomalu kostičky omytého řapíkatého celeru. Po pěti minutách přidáme omytá, jader zbavená, na plátky nakrájená jablka posypaná cukrem a dalších 10 minut dusíme doměkka. |
4 | Vyndáme pekáček z trouby, odstraníme bobkové a celerové listy a kotlety poklademe nahrubo nastrouhaným ementálem nebo jarlsbergem. Vše potřeme vypečenou šťávou a necháme ještě asi 5 minut zapéct, až sýr zezlátne. |
5 | Servírujeme teplé s celerovo-jablečnou omáčkou a pokapame vypečenou šťávou pro chuť. |