Jednoduchý recept

Zeleninový úhoř

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 46295
Kategorie: Maso

Ingredience

700 g Brambory vařené ve slupce
3 polévková lžíce Citronová šťáva
0,5 kávová lžička Majoránka
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej kukuřičný
1 kávová lžička Pepř černý mletý
400 g Pórek
750 g Úhoř říční
0,3 l Vývar zeleninový
250 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 636 kcal
Kilojoule 2 660kJ
14% Sacharidy 52 g
49% Tuky 37 g
38% Sodík 753 mg
51% Bílkoviny 29 g

Zeleninový úhoř postup přípravy receptu:

1

Pórek očistíme, rozpůlíme podélně a nakrájíme našikmo na 1/2 centimetrové kousky.

2

Oloupeme brambory a nakrájíme je na kostky. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky.

3

V hrnci rozehřejeme máslo a olej. Osmahneme zeleninu, osolíme, opepříme, přidáme majoránku a zalijeme zeleninovým vývarem. Necháme vařit 5 minut.

4

Očištěného úhoře nakrájíme na 8 dílů, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Položíme na zeleninu a necháme dovařit 10 minut.

5

Poté ihned podáváme.

Poznámka

Brambory uvařené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept