Jednoduchý recept

Kapr s omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 46296
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Bobkový list
1 ks Celer bulvový
1 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová kůra
2 polévková lžíce Citronová šťáva
1,2 kg Kapr obecný
3 polévková lžíce Křen
0,3 l Masox
1 ks Mrkev kořen
1 špetka Muškátový oříšek
1 kávová lžička Nové koření mleté
0,3 l Ocet vinný
100 ml Olej rostlinný
1 kávová lžička Pepř bílý
1 kávová lžička Pepř černý celý
3 polévková lžíce Petržel - nať
1 ks Pórek
125 g Smetana 16% (pochoutková)
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 643 kcal
Kilojoule 2 690kJ
9% Sacharidy 33 g
38% Tuky 28 g
27% Sodík 549 mg
105% Bílkoviny 59 g

Kapr s omáčkou postup přípravy receptu:

1

Oloupeme a nasekáme cibuli. Oloupeme mrkev a celer a nakrájíme nahrubo. Očistíme a podélně rozpůlíme pórek, který nakrájíme na proužky.

2

Petrželku omyjeme a dáme ji se zeleninou do velkého hrnce. Přidáme litr vody, nové koření, bobkový list, sůl, ocet a celý pepř. Povaříme 20 minut.

3

Z chleba odkrojíme kůrku a rozpustíme ho v masoxu. Masový vývar přelijeme do hrnce, přidáme bobkový list, citronovou kůru a necháme vařit, dokud omáčka nezhoustne.

4

Vyndáme bobkový list, citronovou kůru, přidáme křen a zbytek citronové šťávy, muškátový oříšek, sůl a pepř.

5

Podáváme s kaprem, kterého naporcujeme a osmažíme přírodně na pánvi na oleji.

Poznámka

Kapr musí být vykuchaný a očištěný.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept