Jednoduchý recept

Chléb mléčný - velký bochník

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 46298

Ingredience

2 polévková lžíce Cukr krupice
1,5 kávová lžička Droždí sušené
3 dl Mléko polotučné
600 g Mouka pšeničná hladká
40 g Máslo čerstvé
1,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 341 kcal
Kilojoule 1 426kJ
17% Sacharidy 60 g
9% Tuky 7 g
8% Sodík 156 mg
19% Bílkoviny 11 g

Chléb mléčný - velký bochník postup přípravy receptu:

1

Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme mléko, přidáme máslo, cukr a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami a vše poprášíme droždím.

2

Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

3

Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a střední barvu kůrky, a zapneme.

4

Krátce před zahájením cyklu "pečení" potřeme povrch rozšlehaným vejcem.

5

Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout.

Poznámka

Místo vejcem můžeme povrch potřít před cyklem "pečení" mlékem, nebo místo potírání před tímto cyklem potřít ihned po upečení trochou rozpuštěného másla. Doba pečení se může lišit podle typu a výkonu pečicí trouby.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept