Cmunda po kaplicku (minutka) - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cmunda po kaplicku (minutka)
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 463 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1700 g | Brambory |
20 g | Česnek |
100 g | Cibule |
120 g | Cukr krupice |
2 g | Kmín celý |
1 g | Majoránka |
200 ml | Mléko polotučné |
400 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 g | Pepř černý mletý |
20 g | Sůl |
300 g | Tuk |
80 g | Vejce slepičí |
1000 g | Vepřový bok uzený |
200 ml | Voda pitná |
900 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 86,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 122,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 54,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Cukr krupice, Kmín celý, Majoránka, Sůl, Tuk, Vejce slepičí, Voda pitná, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Vepřový bok uzený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cmunda po kaplicku (minutka) postup přípravy receptu:
1 | Opláchnuté brambory na jemno nastrouháme, necháme ustát a scedíme vodu. Do brambor přimícháme prosátou mouku, vejce, mléko, česnek utřený se solí, majoránku a pepř. |
2 | Těsto lijeme na tukem vymazanou, horkou pánev a bramboráky po obou stranách pečeme dozlatova. Nepřipravujeme je předem, ztratily by křehkost. |
3 | Uzený bůček opláchneme, vložíme do vařící vody a uvaříme doměkka. Uvařené maso vyjmeme a zbavíme žeberních kostí. Při podávání maso krájíme přes vlákno (2ks na 1 porci). |
4 | Kysané zelí zalijeme vařící vodou, okmínujeme a dusíme pod poklicí doměkka. K poloměkkému zelí přidáme na drobno nakrájenou cibuli osmahnutou s prosátou moukou na tuku, rozmícháme, osolíme a ochutíme cukrem. |
5 | Porci bramboráku (2ks) potřeme zelím, do středu položíme plátek vařeného bůčku, přeložíme jako omeletu a ihned podáváme. |
Snažím se snižovat tuky v jídle, proto jsem místo uzeného bůčku použila uzené ocásky, které jsou libovější, ale neztratily šťavnatost. Byla to dobrota, určitě jsem nedělala naposledy a doporučuju.