Kančí guláš s rajčaty a paprikami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kančí guláš s rajčaty a paprikami
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 46302 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
700 g | Cibule |
25 g | Jíška instantní |
900 g | Kančí maso |
80 g | Kečup |
200 g | Paprika červená |
15 g | Paprika mletá sladká |
2 g | Pepř černý mletý |
200 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
250 g | Rajčata |
100 g | Sádlo škvařené |
50 g | Slanina vepřová |
8 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 21,8mg |
Draslík | 435,7mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 59,3mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kančí maso, Paprika červená, Paprika mletá sladká, Rajčata, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jíška instantní, Kečup, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kančí guláš s rajčaty a paprikami postup přípravy receptu:
1 | Odblaněné přední kančí maso nakrájíme na větší kousky, oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na kratší proužky, česnek prolisujeme. |
2 | V hrnci rozpálíme sádlo, přisypeme cibuli, osmažíme dozlatova, přidáme maso, osolíme, opepříme a osmahneme. Přidáme papriky, rajčata a podusíme ve vlastní šťávě. |
3 | Jakmile se tekutina téměř vydusí, posypeme mletou paprikou, přidáme kečup, česnek, podlijeme pivem, horkou vodou, provaříme, zahustíme jíškou, podle chuti dosolíme a dodusíme. |
4 | V pánvi částečně rozškvaříme kostičky slaniny, přilijeme do guláše, provaříme a odstavíme. |
5 | Guláš podáváme s dušenou rýží. |