Jednoduchý recept

Grilovaný ananas s granitou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 46303

Ingredience

400 g Ananas
100 g Cukr třtinový
Na granitu
250 g Cukr krupice
20 g Limetková kůra
250 ml Limetková šťáva
30 g Máta
0,5 l Voda pitná
50 ml Vodka

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 291 kcal
Kilojoule 1 218kJ
19% Sacharidy 70 g
0% Tuky 0 g
1% Sodík 24 mg
1% Bílkoviny 1 g

Grilovaný ananas s granitou postup přípravy receptu:

1

Nejdříve si připravíme granitu. Do hrnce vložíme cukr, vodu a kůru z limetky a směs zahříváme, až se cukr rozpustí. Na mírném ohni povaříme 5 minut, sejmeme, vmícháme nasekanou mátu a necháme vychladnout.

2

Po vychladnutí scedíme, přilijeme limetkovou šťávu a vodku, přelijeme do mísky a necháme 4 hodiny mrazit. Po 4 hodinách vyjmeme a necháme 15 minut rozmrznout, vložíme do mixéru a mixujeme, dokud hmota nezměkne a nezesvětlá. Poté vrátíme do misky a do mrazáku.

3

Ananas oloupeme, čistým nožem nakrájíme na kostky, napícháme na jehly, obalíme v cukru a grilujeme za častého otáčení 5 minut. Podáváme s kopečkem granity.

Poznámka

Granita se musí 4 hodiny mrazit.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept