Jednoduchý recept

Celozrnný chléb - malý bochník

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 46306
Kategorie: Přílohy

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
1,5 polévková lžíce Cukr krupice
1,5 kávová lžička Droždí sušené
25 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mléko plnotučné sušené
450 g Mouka žitná celozrnná
1,5 kávová lžička Sůl
3 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 455 kcal
Kilojoule 1 902kJ
24% Sacharidy 85 g
12% Tuky 9 g
15% Sodík 297 mg
35% Bílkoviny 19 g

Celozrnný chléb - malý bochník postup přípravy receptu:

1

Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu s citronovou šťávou, pak přidáme máslo, cukr a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu nasypeme sušené mléko a vše poprášíme droždím.

2

Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

3

Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na "celozrnný" program a střední barvu kůrky, a zapneme.

4

Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout.

Poznámka

Doba pečení se může lišit podle typu a výkonu pečicí trouby.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept