Kuličky z jehněčího s rozmarýnem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 39 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuličky z jehněčího s rozmarýnem
Celkový čas: | 39 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 24 minut |
Autor: | Lucie Fojtíková |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (39%) |
ID receptu: | 46309 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
4 krajíc | Chléb celozrnný pšeničný |
1 ks | Cibule |
2 g | Hřebíček mletý |
450 g | Jehněčí krkovice |
40 g | Máta |
2 g | Muškátový oříšek |
0,5 ks | Okurka salátová |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
2 g | Pepř černý mletý |
40 g | Rajčata sušená sterilovaná |
500 ml | Řecký jogurt |
20 g | Rozmarýn čerstvý |
2 g | Skořice mletá |
2 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 86,1mg |
Draslík | 714,8mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 617,8mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chléb celozrnný pšeničný, Cibule, Hřebíček mletý, Máta, Muškátový oříšek, Okurka salátová, Rajčata sušená sterilovaná, Rozmarýn čerstvý, Skořice mletá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí krkovice, Olej olivový, Pepř černý mletý, Řecký jogurt mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuličky z jehněčího s rozmarýnem postup přípravy receptu:
1 | Předehřejeme troubu na 220 stupňů. Z chleba okrájíme kůrku, na 5 minut namočíme do vody a po změknutí hned vymačkáme. Dáme do mísy přidáme najemno mleté jehněčí, najemno nastrouhanou cibuli, stroužek prolisovaného česneku, nadrobno nasekaná sušená rajčata, nadrobno nasekané lístky čerstvé rozmarýny, lžíci oleje, a čtyři druhy mletého koření - špetku pepře, hřebíčku, muškátového oříšku a skořice. Ještě vše dosolíme. |
2 | Směs vyválíme do kuliček a aby se nelepily namáčíme si ruce ve studené vodě. |
3 | Připravené kuličky naskládáme do olejem vymaštěného pekáčku a pečeme v troubě. Po osmi minutách kuličky obrátíme, aby se dobře propekly a ještě je asi 8 minut pečeme doměkka. |
4 | Servírujeme na talíř na připravené nudle, rýži, či brambory a teplé hned podáváme. |
Poznámka
Upečené jehněčí kuličky můžeme s mátovým jogurtovým dipem využít i jako jako předkrm, nebo s drobně nakrájenými čerstvými rajčaty a nasekanou cibulí jako náplň do Pita chlebu. Dip vytvoříme z nasekaných čerstvých mátových listů, řeckého jogurtu, půlky oloupané a nastrouhané okurky a špetky soli a pepře.