Kančí guláš s hovězím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kančí guláš s hovězím masem
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 46311 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
30 g | Česnek |
3 g | Chilli koření mleté |
360 g | Chléb celozrnný žitný |
500 g | Cibule |
300 g | Houby čerstvé |
400 g | Hovězí maso zadní |
3 g | Jalovec |
600 g | Kančí maso |
3 g | Kmín celý |
4 g | Majoránka |
1 ks | Masox |
15 g | Paprika mletá sladká |
2 g | Pepř černý mletý |
50 g | Strouhanka |
8 g | Sůl |
1300 ml | Voda pitná |
Nálev | |
---|---|
1 g | Bobkový list |
3 g | Jalovec |
2 g | Nové koření celé |
100 ml | Ocet kvasný lihový |
2 g | Pepř černý celý |
600 ml | Voda pitná |
2 g | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 38,7mg |
Draslík | 588,3mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,8mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli koření mleté, Chléb celozrnný žitný, Cibule, Kančí maso, Kmín celý, Majoránka, Paprika mletá sladká, Strouhanka, Sůl, Voda pitná, Bobkový list, Nové koření celé, Pepř černý celý, Voda pitná, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Hovězí maso zadní, Jalovec, Masox, Pepř černý mletý, Jalovec, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kančí guláš s hovězím masem postup přípravy receptu:
1 | Hovězí maso naložíme den předem do vody, přidáme, ocet, nové koření, celý pepř, bobkový list, zázvor, drcený jalovec. |
2 | Druhý den kančí maso nakrájíme spolu s hovězím masem na kostky, očištěné houby nakrájíme na plátky, cibuli nadrobno nasekáme, česnek prolisujeme. |
3 | V hrnci rozehřejeme sádlo, na něm zpěníme cibuli, přisypeme kostky masa, osolíme, opepříme, orestujeme, podusíme ve vlastní šťávě až do vysmahnutí na tuk. Posypeme mletou paprikou, podlijeme troškou vody, přihodíme kostku masoxu. Když se masox úplně rozpustí, přidáme houby, kmín, mletý jalovec, čili koření, ovoníme majoránkou a dusíme téměř doměkka. Postupně přiléváme vodu, aby se guláš nepřipaloval. Ochutíme česnekem, zahustíme strouhankou a dovaříme. Hustotu guláše regulujeme vodou. Nakonec podle chuti dosolíme a odstavíme. |
4 | Guláš podáváme s tmavým chlebem. |