Recept

Kančí guláš s hovězím masem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 46311
Kategorie: Maso

Ingredience

30 g Česnek
3 g Chilli koření mleté
360 g Chléb celozrnný žitný
500 g Cibule
300 g Houby čerstvé
400 g Hovězí maso zadní
3 g Jalovec
600 g Kančí maso
3 g Kmín celý
4 g Majoránka
1 ks Masox
15 g Paprika mletá sladká
2 g Pepř černý mletý
50 g Strouhanka
8 g Sůl
1300 ml Voda pitná
Nálev
1 g Bobkový list
3 g Jalovec
2 g Nové koření celé
100 ml Ocet kvasný lihový
2 g Pepř černý celý
600 ml Voda pitná
2 g Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 467 kcal
Kilojoule 1 956kJ
14% Sacharidy 49 g
13% Tuky 10 g
52% Sodík 1 g
82% Bílkoviny 46 g

Kančí guláš s hovězím masem postup přípravy receptu:

1

Hovězí maso naložíme den předem do vody, přidáme, ocet, nové koření, celý pepř, bobkový list, zázvor, drcený jalovec.

2

Druhý den kančí maso nakrájíme spolu s hovězím masem na kostky, očištěné houby nakrájíme na plátky, cibuli nadrobno nasekáme, česnek prolisujeme.

3

V hrnci rozehřejeme sádlo, na něm zpěníme cibuli, přisypeme kostky masa, osolíme, opepříme, orestujeme, podusíme ve vlastní šťávě až do vysmahnutí na tuk. Posypeme mletou paprikou, podlijeme troškou vody, přihodíme kostku masoxu. Když se masox úplně rozpustí, přidáme houby, kmín, mletý jalovec, čili koření, ovoníme majoránkou a dusíme téměř doměkka. Postupně přiléváme vodu, aby se guláš nepřipaloval. Ochutíme česnekem, zahustíme strouhankou a dovaříme. Hustotu guláše regulujeme vodou. Nakonec podle chuti dosolíme a odstavíme.

4

Guláš podáváme s tmavým chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept