Mističky s ovocným salátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mističky s ovocným salátem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 46312 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
100 g | Borůvky |
100 g | Maliny |
1 ks | Mango |
2 ml | Tresť vanilková |
250 ml | Zakysaná smetana |
Na košíčky | |
---|---|
50 g | Cukr krupice |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 ml | Olej slunečnicový |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
Na omáčku | |
100 g | Cukr krupice |
80 g | Jahody zahradní |
100 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 21,7mg |
Draslík | 191,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,4mg |
Vitamín E | 4,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Borůvky, Maliny, Mango, Tresť vanilková, Zakysaná smetana, Cukr krupice, Olej slunečnicový, Vaječný bílek slepičí, Cukr krupice, Jahody zahradní, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mističky s ovocným salátem postup přípravy receptu:
1 | V misce ušleháme vidličkou bílky, až začnou pěnit vmícháme cukr, olej a vanilkovou tresť. Do mísy nasypeme mouku, zalijeme bílky a dokonale promícháme. |
2 | Připravíme si 3 kusy pečícího papíru, na něj lžící naneseme porci těsta a vytvarujeme do placičky asi 12 cm v průměru. |
3 | Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 5 minut, až okraje zezlátnou. Vyjmeme z trouby a necháme 30 vteřin zchladnout, potom placičky sejmeme a přitiskneme na pomeranče, aby se vytvarovaly podle nich, okraje ozdobně zvlníme. Necháme několik minut chladnout, potom sejmeme. Takto postupně vytvoříme všechny košíčky. |
4 | V hrnci smícháme vodu s cukrem a zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Přidáme nakrájené jahody a povaříme na mírném ohni 10 minut, až vznikne hustá ovocná omáčka. Mango oloupeme, zbavíme pecky a nakrájíme na kostičky. V misce smícháme s lesními plody a směsí napníme košíčky. Zalijeme lžící zakysané smetany a lžící studené jahodové omáčky. |