Fioniny kuřecí řízky v županu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fioniny kuřecí řízky v županu
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Lucie Fojtíková |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (39%) |
ID receptu: | 46314 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
2 ks | Citrony |
600 g | Kuřecí prsa |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
30 g | Petržel - nať |
2 ks | Pomeranče |
30 g | Rozmarýn čerstvý |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Parmezán |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 235,7mg |
Draslík | 997,6mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 45,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 110,2mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citrony, Pomeranče, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fioniny kuřecí řízky v županu postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve necháme zahřát troubu na 200 stupňů. |
2 | V misce smícháme nastrouhanou kůru ze dvou citronů a ze dvou pomerančů, nadrobno nasekané stroužky česneku, najemno nasekanou zelenou petržel, najemno nasekaný čerstvý rozmarýn, nastrouhaný parmezán, sůl, pepř a olivový olej. |
3 | Ve vedlejším talíři obalíme ve vajíčku rozklepané kuřecí řízky bez kostí a kůže. Obalené řízky dáme do směsi v misce a přitiskneme na obě strany, aby směs neodpadla. |
4 | Poté řízky poklademe na alobalem vyložený plech a v troubě pečeme asi 20 minut, až je maso propečené. |
5 | Hotové řízky servírujeme s plátky citronu a zeleným salátem. |