Kančí guláš s bramborami a zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kančí guláš s bramborami a zeleninou
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 46315 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 g | Bobkový list |
600 g | Brambory |
200 g | Celer bulvový |
4 stroužek | Česnek |
500 g | Cibule |
100 g | Hrášek |
30 g | Jíška hotová tmavá |
1000 g | Kančí maso |
200 g | Mrkev kořen |
15 g | Pažitka |
2 g | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel kudrnka |
100 g | Rajčata |
4 g | Rozmarýn sušený |
200 g | Sádlo škvařené |
8 g | Sůl |
2 g | Tymián sušený |
1800 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 32,3mg |
Draslík | 755,4mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Celer bulvový, Česnek, Cibule, Hrášek, Kančí maso, Pažitka, Rajčata, Rozmarýn sušený, Sádlo škvařené, Sůl, Tymián sušený, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jíška hotová tmavá, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kančí guláš s bramborami a zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Kančí přední maso odblaníme, nakrájíme na větší kostky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, rajčata na kostičky, očištěný celer s mrkví nastrouháme nahrubo, petrželku s pažitkou posekáme, česnek prolisujeme, brambory oškrábeme a nakrájíme na stejně velké kostky jako maso. |
2 | V hrnci rozpálíme sádlo, přisypeme maso s cibulí, osolíme, opepříme a osmahneme. Podlijeme troškou vody, podusíme a za občasného podlévání dusíme aspoň hodinu. |
3 | Potom přisypeme hrášek, celer s mrkví, rajčata, brambory, česnek, okořeníme bobkovým listem, tymiánem, rozmarýnem, zahustíme jíškou a dodusíme. |
4 | Guláš podáváme v hlubokých talířích s polévkovou lžící, posypaný pažitkou s petrželkou. |